De la ce vine denumirea tractoarelor ‘SOLIS’

Citind foarte multe articole despre tractoare solis Romania, am descoperit ca aceasta denumire a fost aleasa minutios de catre cei care le-au si ‘dat viata’.

Si totusi, ce inseamna acest cuvant ‘solis ‘? Ei bine, am aflat ca acest cuvant vine din limba latina si inseamna ‘insorit’. Din limba latina, ‘sol’ se traduce ‘soare’ iar expresia ‘solis lumen’ inseamna ‘lumina solara’. Acest brand s-a nascut pe meleagurile foarte insorite din India. Numele este unul foarte potrivit, credem noi, caci precum orice copac sau planta nu poate exista fara lumina soarelui, le fel si o livada nu poate exista fara a fi prelucrata de un tractor. Avem dreptate ?

Unul dintre cei trei mari producatori de tractoare a fost International Tractors Limited (ITL) din India, cu o productie anuala de 150.000 de tractoare.

Viziunea acestora a fost de la bun inceput acela de a fi actori importanti in aceasta industrie. ITL si-a construit ‘drumul’ in peste 80 de tari din intreaga lume si avand peste 5000 de angajati care lucreaza in mod continuu pentru cresterea companiei. Datorita retelei sale puterice, acestia au peste 1800 de dealer la nivel mondial.

Compania se concentreaza in primul rand pe instruirea si dezoltarea angajatilor, partenerilor si mai ales clientilor sai. ITL dezvolta regulat programe de formare profesionale.

Distribuitori de tractoare Solis în 120 tări

In Europa, solis este prezenta in peste 33 de tari. Cele mai puternice sunt pozitiile companiei in Franta, Portugalia si Germania. In acestea, compania detine pozitii de lider.
In anul 2018, discutand doar despre teritoriul Europei, putem spune ca au vandut in jur de 15 mii de tractoare Solis.

Va intrebati de ce totusi un tractor Solis ? Va prezint mai jos cateva dintre calitatile carora nu le poti spune ‘NU’: Utilajele au tractiune dubla, trasmisia este mecanica, motoarele sunt euro 3, cabinele sunt dotate cu aer conditionat si asigura conditii bune utilizatorilor.
Garantia este de 4 ani, nu are limita de ore de functionare.

Care este pretul unui tractor Solis ?

Tractoarele Solis pot fi cumparate la preţuri cuprinse intre 18.000 euro şi 24.000 euro.

Calitate japoneza la un pret indian

Informatiile spun ca managementul tehnic este efectuat de Yanmar (Japonia), cu zeci de ani de experienta acumulata in domeniul elaborarii motoarelor si tehnicii agricole. Producerea este situata la fabrica ITL (în India). In tara, in care nivelul remunerarii muncii este mai jos. Datorita acestor factori, producatorul a reusit sa obtina o calitate excelenta la un pret rezonabil.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.