Remorci agricole – indispensabile fermelor mici, medii si mari

Ultimele decenii au dovedit salturile extraordinare ale agriculturii. Toate acele metode traditionale de cultivare a plantelor, pe care le stim de la bunici sau parinti, au fost preluate cu repeziciune de altele noi, mult mai rapide si bineinteles, mai eficiente. Masinile agricole, remorci agricole, ajuta la dezvoltarea sectorului de agricultura, care este o parte indispensabila a unei gospodarii.

Pentru a asigura cea mai buna functionare a gospodariei agricole, trebuie sa avem grija in ce echipamente investim timp si bani. Este foarte important sa avem masini prioritare care sa ne ajute sa efectuam lucrari de camp. Cu cat sunt de mai buna calitate, cu atat mai mult ne putem baza pe ele de-a lungul anilor.

Care sunt utilajele agricole indispensabile ?

Dupa cum va si asteptati cu totii, tractorul agricol este punctul forte atunci cand vine vorba de utilaje agricole de care nu te poti lipsi in gospodaria ta. Tractorul a fost si o sa fie, utilajul agricol de baza din fiecare ferma, fie ea mica, mijlocie sau mare.

Cel mai important aspect al tractorului agricol este posibilitatea de a utiliza echipamente tractabile. Ca de exemplu : semanatori, remorci, masini de legare. Fiecare gospodarie ar trebui sa detina un astfel de utilaj agricol.

Suntem cu totii constienti de faptul ca piata deja este plina de o varietate de modele, asadar nu ar trebui sa fie greu sa gasim un tractor pe care sa il adaptam nevoilor noastre. Putem adauga aici un sfat foarte important fermelor mici : stim foarte bine ca pretul unor astfel de utilaje este unul destul de mare, asadar, poate ar fi bine sa va achizitionati pentru inceput, tractoare, remorci folosite anterior.

Tot pentru aceasta categorie de ferme, ferma mica sau chiar si acea medie, modelul cel mai potrivit pentru o remorca este cea de o tona. Aceasta are un mod foarte eficient de folosire. Are ca mod de descarcare bascularea pe spate, sistem de franare care se face prin inertie. Putem pariu ca nu stiati asta !

La ce se folosește o remorcă agricola și care sunt tipurile de remorci?

Pe aceasta piata de utilaje, sunt extrem de multe modele de remorci, in special, remorcile pentru tractoare. Sunt acele remorci foarte cunoscute :

  • Remorci simple cu diferite tipuri de axe
  • Remorci pentru receale cu autodescarcare
  • Remorci de tip dumper
  • Remorci pentru baloturi
  • Remorci pentru animale
  • Remorci forestiere pentru busteni
  • Remorci pentru transportul gunoiului si lista poate continua

Exista, intr-adevar, o multimer de masini utilizate in agricultura. Fiecare gospodarie este diferita si cu nevoi difeite, tocmai de aceea, necesitatea de utilaje difera. Un lucru ramane cert : producatorii de utilaje agricole tind sa eficientizeze din ce in ce mai mult culturile.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.