Voi ce echipamente de deszapezire v-ati ales?

Sunteți pregătiți pentru sezonul rece? Aveți echipamente de deszapezire pregatite sa intervina? Care este planul de achiziții ?

Iernile din Romania sunt din ce in ce mai lungi si grele. Cel putin, in ultimii ani, am avut parte de ierni de jumatate de an. Iarna e grea, omatul e mare. De aceea, trebuie sa fim pregatiti pentru aceasta perioada si sa alegem cele mai bune echipamente de deszapezire
Cele mai bune sfaturi pentru alegerea unui utlaj de deszapezire sau pentru alegerea unui atasament de deszapezire, specialistii spun ca trebuie sa tinem cont de 2 lucruri :

  • Marimea suprafetei pe care vreti sa o deszapeziti
  • Tipul drumului (asfaltat sau neasfaltat)

Ce tip de atasamente sunt cel mai des achizitionate ?

Plugurile de zapada ocupa un loc fruntas in clasamentul nostru. Acestea sunt ideale pentru acele momente cand trebuie sa curatati rapid o suprafata foarte mare. Cele mai des folosite sunt in zonele plate, spre exemplu : parcari, campuri cu zone plate si cu un sol puternic, drumuri.

Datorita designului lor robust, acestea sunt eficiente in miscare. De asemenea si constructia lor simpla ajuta la eficientizare in miscare. Asadar, cand esti intr-o situatie de urgenta si trebuie sa ajungi urgent undeva, bazeaza-te pe plugurile de zapada.

Lamele de zapada

lame zapada mecomag

Fie ca sunt montate in spatele utilajului sau in fata acestuia, lamele de zapada sunt foarte usor de folosit. Acest atasament este facil si foarte utilizat in procesul de deszapezire. Cu ajutorul acestor lame se mai pot face si altfel de munci. V-ati gandit ca puteti sa le folositi pentru mutarea unor materiale ?

Se folosesc lamele atunci cand este nevoie de viteza mare de deszapezire sau cand avem suprafete mari. Viteza la care poti ajunge cu o lama de zapada este de 60 km/h.
Am fost surprinsi cand am aflat ca aceste lame pot fi folosite si la alte utilaje, ca de exemplu : tractoare, autoutilitare, miniincarcatoare, s.a.m.d

Freza de zapada

Acest utilaj se foloseste atunci cand cantitatea de zapada asezata pe asflat este foarte mare. Freza de zapada inlatura zapada pana la 30 metri. Aceasta va ajuta sa scapati repede si eficient de zapada nedorita, fiind si o investitie pe termen lung. Un model bun poate fi utilizat destul de multi ani, mai ales daca intretinerea este una corecta.

Sararita

Sararita ajuta la imprastierea de sare sau nisip, iar de cele mai multe ori se folosesc impreuna cu alt atasament pentru eficienta curatarii zapezii.

Pentru ca iarna sa fie un anotimp cu adevarat frumos si sa eliminam problemele pe care ni le furnizeaza ninsorile abundente, avem nevoie de freze si lame de zapada . Cu ajutorul lor, drumurile si caile de acces raman practicabile chiar si in acest anotimp atat de capricios.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.